Slabire, diete, sanatate » Cum am slabit eu

Cum am dat si cum mai vreau sa dau jos cateva kile bune

(14 posts)

1. ilnino
    Member

Varsta : 34 de ani
    Area de acoperire : Ardeal
    Job : sedentarism
    Sex : masculin

La 1 iulie aveam undeva la 125kg, la 1.80 inaltime. La facultate eram undeva pe la 85kg, dar odata cu angajarea si statul pe scaun ore intregi la birou, mers cu taxiul am ajuns sa ajung la venerabilele 125 de kilograme.

Am avut si probleme medicale cu circulatia sangelui din cauza kilogramelor si sedentarismului, bagam la pizza si Cola/Pepsi si vanzatorii se bucurau sa aiba client fidel. La fel cei de la TAXI.

Totul pana cand am zis pana aici.

Ce am facut.

Evident, no COLA/PEPSI, fara mezeluri si fara paine. De cand am inceput sa am grija de mine ma scol mai devreme, merg si vin de la job pe jos, cam 3h/zi. Seara la 10 mai ies o tura de vreo 1-1.5h la o plimbare. Saptamanal merg la fotbal cel putin 1-2h, in alta zi la tenis si de vreo 2 ori mergeam la bazin unde inotam cam 2h zilnic (cu pauze la jumate sau o ora)

Sincer se poate. M-a intrebat un coleg cand am timp de toate astea?!? Hai sa facem un calcul :

Job : 8h
    Somn : 6h
    Plimabre : 5h

Suma e doar 19h, asa ca va mai raman inca 5h/zi care le puteti baga la somn o parte, eu le mai bag dupa cum am zis la fotbal, tenis, inot, sex, citit prin parc pe cat posibil si bineinteles la ce vreti voi.

Putin despre mancare. Mananc foarte multe salate, facute de mine, foarte multe fructe, beau lapte (4-5%) grasime. Dar cand merg la iarba verde mananc si gratare/mici, sau in oras la meci cu baietii mai bag ceva fripturi sau ce pica. Evident nu ca spartu, dar nimeni nu va opreste sa mancati 4 mici(fara paine).

Am primit recomandaari sa nu scad mai mult de 2, 2.5 kg/saptamana, asa ca daca vad ca scaderea e prea brusca, in ziua aia mai merg si bag o pizza(cu branza/vegetariana doar pt a evita mezelurile).

Dupa 2 luni am ajuns la 108.5 kilograme.

O sa incerc saptmanal sa va tin la curent cu ritmul meu, si poate va mai dau ceva retete bestiale personale de salate.

test test
    Posted 1 year ago #
  2. admin
    admin

Felicitari ilnino, asa da, ma bucur sa vad atat entuziasm si determinare. Keep up the good work

Posted 1 year ago #
  3. ilnino
    Member

106.7 kg dupa aproape 2 saptamani.

Am fost avertizat de cativa, chiar de adminul siteului sa nu dau mai jos de 5kg/luna. Asa ca m-am pus pe mancate de numa. Dar schimabrea stilului de viata tot duce la o scadere. De ex in acest weekend am mancat foarte multa fasole, ciorba si ciolan cu afumaturi, si iar ciorba si iar ciolan ;) Dar, marea observatie e ca dupa fiecare am facut o plimbare de 1-2h

Hai sa va zic o salata de a mea care o bag aproape zilnic:

Ingrediente:

rosii
    ceapa
    ustoroi
    branza telemea
    castraveti
    morcovi
    patrunjel
    telina
    varza

Luati 2-3 rosii si le taiati bucati, o ceapa , catava telemea (cubulete), 2-3 castraveti.
    2-3 catei de usturoi razuiti, dupa care mai razuiti o bucata din bulbul de la telina si cam jumatate de morcov si o bucata din varza.
    O frunza de la telina o taiati bucatele impreuna cu patrunjelul.

Adaugati sare si ulei de masline si totul e OK.

Nu va aventurati sa bagati multe ingrediente, caci fiind multe se aduna si e foarte consistenta. De ex la morcovi, eu razuiesc cam jumate din unu mic. O telina medie imi ajunge la 7 salate.

Cu timpul invatati sa dimensionati proportiile si sincer iese o super bunatate de salata.

Ingredientele nu sunt nici un fel de standard. De ex eu acuma mai pun gogosari, sau bucati mici de ardei iute. Primavara pun ridichi. Totul depinde de anotimp.
    Ideea mare e sa bagati in voi produse ce sunt acuma in piata, pe cat posibil de la tarani procurate. De ex in nici un caz sa nu cumperi usturoiul mare din supermarchet unde toti arata la fel. Da o plimbare (nu fuga) prin piata si o sa vezi ca ala de la tarani arata mult diferit si mult mai bun. La fel imensi morcovi la spermarket, cand ala de la taran arata altfel, uneori e nashpa si are bucati stricate, alea le tai afara si folosesti partile bune.

Bafta si toate cele bune

Posted 12 months ago #
  4. ilnino
    Member

Au trecut vreo 3 saptamani de la ultimul post.

Intre timp a fost ziua mea, am fost plecat prin tara si am mancat bine. Evident dupa fiecare masa, ma plimbam pe dealuri minim 1h. Dupa revenire vreo saptmana am facut putin exces, dar am revenit la modul sanatos de hrana, plimbare si sport.

Acuma am 104. La finalul lui octombrie ar trebui sa am undeva la 98-99

Revin cu detalii peste cateva saptamani.

Posted 11 months ago #
  5. aladdin
    Member

Imi place sa citesc asa ceva. Incurajator si motivant.

Posted 10 months ago #
  6. ilnino
    Member

Am ajuns la 101.5 astazi.

Tot astazi am fost in piata si am cumparat o conopida. Pana acuma nu am mancat asa ceva nicioata, nu stiu de ce dar nu mi-a inspirat nimic sau nu mi-a fost atragatoare.

Tocmai am facut o salata si am razuit in ea si conopida. Vreau sa zic ca a fost delicioasa. Evident reteta mea de salata a suferit un pic, intrucat si in piata sunt in acest sezon alte produse.

Mai revin peste cateva saptamana, speram la sub 100kg. Acu vreo 5-6 ani cred am mai avut atatea.

Posted 10 months ago #
  7. ilnino
    Member

revin cu update.

In ultimele 3 saptamani am ajuns la 100 de vreo 3 ori. Dar odata a venit vara din Italia si am colindat tot orashul, altadata alt evenimente si tot ucam incet inapoi pe luni-marti la 101-102.

Prima oara cand am ajuns la 100 am fost atat de fericit ca 3 zile am chefuit, dupa care 4-5 zile am fost cuminte sa revin inapoi.

Dar azi dimineata am urcat pe cantar si dupa ani de zile a fost prima oara cand a aratat 99.8. Ihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nu vreau sa va zic ce vesel am fost, iar acuma trebe sa il mentin pt un 98 la finalul acestei luni, urmand ca la revelion targetul sa fie 95.

Numa bine si spor si voua.

Posted 9 months ago #
  8. ilnino
    Member

Noah, imediat vine anu nou si revin cu update.

Din pacate nu am reusit sa ajung la 95, sarbatorile si alea alea mi-au dat palnurile peste cap.

Dar promit in februarie la final cel tarziu sa am 95

In noul an ce vine va urez in primul rand sa fiti sanatosi, apoi cei care doriti va urez sa slabiti cat trebe.

Toate cele bune

Posted 8 months ago #
  9. amazing
    Member

hey esti super bravo tie ca reusesti ai o ambitie de fier esti tare ;) eu ma lupt cu multe kilograme si nu reusesc renunt de fiecare data si imi zic ca eu nu pot si ma complac in situatia asta.....:( acum de o saptamana si ceva am zis ca renunt la tot .....mananc numai lapte iaurt degresat cu cereale integrale ,fructe si legume......si nu se vede mai nimic intr

s
    am cantarit inainte sa incep.....oare inceputul sa fie mai greu?
    nu stiu dar de asta ma descurajez ca nu vad nicio schimbare :( succes in continuare

Posted 7 months ago #
  10. amazing
    Member

hello am o saptamana de cand am inceput ai am dat jos 2 kg cred ca e un inceput bunicel nu?
    :P

Posted 7 months ago #
  11. admin
    admin

fitnesscaffee, oferta pare ok, chiar interesanta, daca va intereseaza o promovare pe http://www.slabesti.ro anunta-ma

Posted 7 months ago #
  12. ilnino
    Member

@amazing

Cerealele alea nu imi suna a bine, dar daca pt tine e OK dai drumu mai departe. Incet, inet se "inverzeste" iar piata cu produse de sezon si incepem iar salatele. Revin la finalul lui februarie cu statusul la kilograme

Bafta la toti

Posted 7 months ago #
  13. ilnino
    Member

Suntem in martie

O sa fiu mai scurt azi. Cantarul la mine arata 97. Nu e 95 cat doream, dar tot e mai mic. Sper luna martie sa ajung la 95

O reteta de sezon :

spanac
    morcov
    telina
    patrunjel
    ceapa
    usturoi
    ciuperci
    ridichi

Amestecati aceste ingrediente si ce mai e verde prin piata, apoi adaugati sare si ulei. E delicioasa.

Ne auzim in aprilie, la multi ani femeilor in aceasta luna minunata

Posted 6 months ago #
  14. ilnino
    Member

salut,

nu am scris de mult.

ce am mai facut, chefuri, am schimbat jobul, putin s-a schimbat si viata mea, mancat aiurea asa ac am adunat cateva kiograme.

dar de o saptamana si am inceput sa o duc mai normal asa ca targetul de 95kg sper sa il ating doar undeva prin 20mai

ce am mancat azi ?!?! evident salata :

leurda
    ceapa verde
    telina
    gulie
    morcov
    spanac

... sare si ulei .... delicioasa

numa bine

Posted 4 months ago #

RSS pentru acest topic

Reply